Yeditepe Üniversitesi Hastanelerinde hasta düşmelerini önlemek için gerekli önlemler alınmaktadır. Ancak bu noktada hastalarımıza da bazı sorumluluklar düşmektedir.
Düşme; günlük yaşantımızda da karşımıza çıkabilecek yaralanmalara ve sağlık bakımınızın uzamasına neden olacak, ancak bir takım basit önlemlerle kontrol altına alınabilecek bir olaydır.
Tedavinizin devam ettiği süre boyunca oluşabilecek düşmelere karşı gerekli önlemleri almak son derece önemlidir.
Düşmeleri önlemek için kurumumuzda gerekli önlemler alınmaktadır. Ancak bu noktada sizlere de bazı sorumluluklar düşmektedir.
Yatışınız sırasında düşme risk analizi hemşireniz tarafından yapılır.
Belirlenen düşme risk grubunuza göre sizin ve refakatçinizin eğitimi hemşireniz tarafından Verilen eğitime uygun davranmanız güvenliğiniz açısından son derece önem taşımaktadır.
Düşme riski derecenize göre hemşirenizin sizi ziyaret periyodu planlanacaktır.
Çağrı ziliniz ve telefonunuz gibi cihazları hemen ulaşabileceğiniz mesafede tutmalısınız. Eğer ulaşabileceğiniz yerde değillerse hemşireniz veya yakınlarınızdan yardım isteyiniz.
Yatağınızın en alt seviyede tutulması, kalkış sırasında yaşayabileceğiniz olası düşme risklerini azaltır. Bu nedenle yükseklik seviyesini hemşirenize bildirmeden değiştirmemelisiniz.
Yatak kenarlıklarınızın yatakta olduğunuz süre boyunca sürekli yukarıda tutulmasına dikkat etmeli, ayağa kalkarken ise kenarlıkları hemşirenizin ve yakınınızın kontrolünde indirmelisiniz.
Hastalığınız, kullandığınız ilaçlar, yaşınız faktörler denge sorununa yol açabilir ve düşebilirsiniz.
Kullanılan araç gereçler sizi en az riske sokacak şekilde düzenlendiğinden yerlerini değiştirmemelisiniz.
Üzerinizde bağlı bulunan dren, sonda, serum gibi tedavi ekipmanlarının bağlantılarının ayrılmaması ve zarar görmemeniz için yatak, sedye, tekerlekli sandalye gibi yerlere tespit ederken hemşirenizden yardım almalı, hemşirenizin uygun görmediği alanlara taşımamalısınız.
Yatak, sandalye ve sedye frenleri park halinde iken kapalı Transferiniz sırasında yalnız kalmamaya ve destek olmadan tek başınıza ayağa kalkmamaya dikkat etmelisiniz.
Banyo ve tuvalet ihtiyacınız için ayağa kalkmanız gerektiğinde hemşirenize bildirmelisiniz.
Ameliyat sonrası ilk kez ayağa kalktığınızda ya da birimler arasında transferinizde görevli hemşire size eşlik edecektir.
Özellikle ameliyat sonrası dönemde hemşireniz ve hekiminizin onayı ile uygun yöntemle ayağa kalkmanız gerekmektedir.
Hasta odasında yalnız kalacaksanız hemşirenizi mutlaka bilgilendirmelisiniz.
Hastalarımız yaş grubuna uygun yataklarda yatırılırlar. Bebekler bebek yatağında, süt çocukları süt çocuğu yatağında, çocuklar çocuk yatağında, yetişkinler yetişkin yatağında yatırılır. Çocuğunuzun güvenliği için lütfen yetişkin yatağına almayınız.
Hastanemiz tarafından düşmenizin önlenmesi ile ilgili alınan güvenlik tedbirlerine uymanızı önemle rica eder, sağlıklı günler dileriz.