Kemik İliği Nakli Kliniği bünyesindeki Aferez Ünitesi ve Kök Hücre Dondurma - İşleme Ünitesi’nde işlemler gelişmiş teknolojik cihazlarla gerçekleştirilmektedir. Akım Sitometri Laboratuvarı ve HLA Doku Grubu Laboratuvarı ile yüksek moleküler düzeyde HLA tiplendirilmesi yapılabilmektedir. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi ile işbirliği içerisinde çalışılmaktadır. Elde edilen veriler, hastanın doğru tanı almasından, tedaviyle ilgili yol haritası çizilmesine ve hastanın tedaviye vereceği yanıtın belirlenmesine kadar birçok noktada belirleyici olmaktadır.
Kemik İliği Nakli Kliniği Kök Hücre Dondurma ve Kök Hücre İşleme Ünitesi’nde otomatik dondurma ünitesi, karantina ve ana tank olmak üzere nitrojen tankları bulunmaktadır. Kök hücreler bu tanklarda 20 yıl boyunca, dokularında herhangi bir kayıp olmadan saklanabilmektedir.
Tedavi için kliniğe gelen hastaların takipleri, kemik iliği nakli polikliniğinde gerçekleştirilmektedir.
Hastaların genel fiziki değerlendirmesi; tedavi kayıtları, görüntüleme ve patoloji raporları, laboratuvar sonuçları ışığında yapılmaktadır. Gerçekleştirilen değerlendirmeler sonrasında da nakil kararı verilmektedir.
Polikliniğin, merkezin içinde konumlandırılmış olması, hastaların diğer hastalara temasını en aza indirgemekte ve zaman kaybı yaşanmamasını sağlamaktadır.
Nakil süreci başlayan hastaların tedavileri, uluslararası standartlara göre oluşturulmuş özel bölümde sürdürülmektedir. Enfeksiyon riskinden korunmak amacıyla, hasta odalarından koridorlara kadar tüm alanlarda hepa-filtre sistemi bulunmaktadır. Bu sayede havadaki partiküller de temizlenebilmektedir.Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda geliştirilen, patenti alınan ve dünyada bir ilk olan özel molekül sayesinde "sıfır hastane enfeksiyonu yayılımı" hedeflenmiştir.
Her biri tek kişilik olan odalar, hastaların konforu düşünülerek tasarlanmıştır.Odalara gerekli dezenfeksiyon sağlandıktan sonra girilebilmektedir. Hastaların, tedavi süresince kendilerini rahat, güvende hissetmeleri için gerekli altyapıya sahip manzaralı odalarda, genel psikolojilerinin de desteklenmesi amaçlanmıştır. Özel tasarım yatakların her biri, ihtiyaç halinde acil müdahale ünitesine çevrilebilmektedir.
Hastalar, nakil öncesi ve sonrasında olmak üzere, tedavilerinin tüm aşamalarında yakın takip altında tutulmaktadır. Taburculukları sonrasında da, sosyal destek ekipleri tarafından takipleri devam etmektedir.
”
Alo Yeditepe