Liposuction ince kanüller yardımıyla (2,3 mm) deri altı yağ dokusunun emilerek vücut dışına alınmasıdır. Bu şekilde yağ fazlalığına bağlı vücutta bulunan bölgesel şekil bozukluklarının tedavi edilmesi amaçlanmaktadır.
Liposuction(Yağ Alma) Nedir?
Liposuction ince kanüller yardımıyla (2,3 mm) deri altı yağ dokusunun emilerek vücut dışına alınmasıdır. Bu şekilde yağ fazlalığına bağlı vücutta bulunan bölgesel şekil bozukluklarının tedavi edilmesi amaçlanmaktadır.
Liposuction (Yağ Alma) Kimler için Uygundur?
Uygun bir diyet, spor ve yaşam tarzı uygulanmasına rağmen istenilmeyen bölgelerde yağ fazlalıkları olan kişiler için liposuction uygun bir tedavi yaklaşımıdır. Bu noktada asıl bilinmesi gereken liposuctionın bir kilo verme yöntemi olmadığıdır. Karın, bel, basen gibi bölgesel olarak yağ doku fazlalıkları olan kişilerde şekillendirme amaçlı kullanılmaktadır.
Liposuction (Yağ Alma) İşlemi Nasıl Yapılır?
Tüm dünyada oldukça fazla sayıda yapılan bu işlemde öncelikle hedeflenen alandaki yağ dokusu farklı yöntemler ile sıvı hale getirilebilmektedir. Bu şekilde yağ kolayca emilebilir (suction) hale gelmekte ve yağ ince kanüller yardımıyla vücut dışına alınmaktadır.
Liposuction (Yağ Alma) İşlemi Nerelere Uygulanabilir?
Boyun - gıdı, kol, karın-göbek, bel, sırt, basen, bacak ve diz içleri sıklıkla vücut şekillendirme amacıyla liposuction yapılabilecek alanlar arasında yer almaktadır.
Liposuction İşlemi Sonrası İz kalır mı?
Uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin en fazla merak ettiği konuların başında işlem sonrasında iz kalıp kalmayacağı gelmektedir. İşlem sırasında yağ alma için kanül adı verilen, keskin olmayan metal ince borular yardımıyla yapılmaktadır. Kanüller cilt altına deri üzerinde 0,5 cm’yi geçmeyen ince kesilerden geçirilir. Bu şekilde gerçekleşen işlem sonrasında iyileşme tamamlanınca belirgin bir iz kalmamaktadır.
Liposuction İşleminde Yağ Nasıl Eritilir?
Yağ dokusunun sıvılaştırılması için farklı teknolojiler kullanılmaktadır. Klasik liposuction’da yağ dokusu kanüller aracılığıyla mekanik olarak minik parçalara ayrılır ve sıvılaştırılır, sonrasında da emilerek vücut dışına alınır. Lazer liposuction’da lazer ışını yayan bir kanül ile yağlar parçalanır ve sonra emilir. Ultrasonik ses dalgalarının kullanıldığı modern yaklaşımlarda da (VASER Liposuction) yağ dokusu ultrasonik ses dalgaları ile parçalanır.
VASER Liposuction Nedir, Nasıl Uygulanır?
Günümüzdeki en moodern liposuction yöntemlerinin başında gelen vaser® (vibration amplification of sound energy at resonance) teknolojisi, ultrasonik ses titreşimleri ile yağ hücrelerinin parçalanması esasına dayanan bir yöntemdir. Cilt üzerinde yapılan küçük kesiler (0,5cm) aracılığıyla ultrasonik ses dalgaları üreten oldukça ince metal kanüller ile liposuction yapılacak alanlardaki yağ dokusu eritilir. Daha sonra eriyen yağlar yine ince kanüller vasıtasıyla vücut dışına alınmaktadır.
Vaser Liposuction Yönteminin Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Klasik liposuction yöntemlerine göre yağ dokusu ultrasonik ses dalgalarıyla eritildiği için yağ alma işlemi bu yöntemde kolaylaşır. Bu da işlem süresinin kısalmasını sağlamaktadır.
VASER teknolojisi ile yağ alma işlemi sırasında sadece yağ hücrelerinin hedeflenmesi, doku içerisinde bulunan kan damarı, lenf damarı, sinir ve cildi destekleyen diğer dokuların korunmasını sağlamaktadır. Damar hasarının olmaması beraberinde işlem sonrası ağrı, morluk ve ödem daha az olduğu için iyileşme süreci daha daha hızlı olmaktadır.
Bu yöntemde, seçici bir şekilde sadece yağ dokusunun hedeflenmesi ile bağ dokusunun yoğun bulunduğu sırt ve erkekte meme bölgesi (jinekomasti tedavisinde) gibi alanlarda uygulamada kolaylık sağlamaktadır.
Damar ve sinir yapılarının korunabilmesi nedeniyle cilt dolaşımını bozmayacak şekilde hemen cilt altındaki yüzeysel yağ hücrelerine de müdahale etme imkânı sağlamakta, bu da iyileşme sırasında cildin daha fazla sıkılaşabilmesine imkan vermektedir.
”
İlgili Yazılar
- Burun Estetiği Ameliyatı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
- Meme Küçültme Ameliyatı
- Burun Estetiği Nedir? Kimlere Yapılabilir?
- Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler
- Bel, Kalça ve Bacak Estetiği
- Profil Estetiği Nedir?
- Meme Estetiği Sıkça Sorulan Sorular
- Estetik Operasyon Sonrası Spora Dönüş
- Meme Dikleştirme
- Meme Küçültme
- Meme Büyütme
- Meme Estetiği
- Medikal Estetik Uygulamaları Nelerdir?
- Kepçe Kulak (Otoplasti)
- Burun Estetiği (Rinoplasti)
- Yüz Germe Ameliyatı
- Yarık Dudak ve Yarık Damak
- Vücut Şekillendirme Ameliyatı
- Kilo Verme Sonrası Yüzdeki Sarkma ve Yorgun Görüntü Giderilebiliyor
- Cildinizi Yaza Hazırlayın
- Yorgun Gözlere Estetik Çözümler
- En Sık Tercih Edilen Estetik Ameliyatlar
- Diyabetliler Yeni Ayakkabıyı 2 Saatten Fazla Giymemeli
- Yeni Oluşan Benlere ve İyileşmeyen Yaralara Dikkat
- Köpek Memesi Hastalığının Tedavisinde Yüz Güldürücü Sonuçlar Var
- Dolgu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Yapılabiliyor
- Plastik Cerrahi Sadece Estetiğe Hizmet Etmiyor
- Meme Kanserinin Tedavisi ve Memenin Onarım Süreci Bir Bütündür