26 Ağustos 2005 tarihinde kurulan Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi, 190 yatak kapasitesiyle akıllı sistemlerle donatılmış alt yapısı ve teknolojisiyle hizmet vermektedir.
Yanmaz, çizilmez ve anti bakteriyel malzemeler ile donatılan hastanede insan sağlığı için gereken ayrıntılar üzerinde titizlikle durulmuştur. Sterilizasyona büyük önem verilen Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi'nde, manuel dezenfeksiyonun yanı sıra tüm hasta yatakları yüksek sıcaklıkta su püskürtme sistemi ile yıkanabilmektedir.
Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde yer alan Multislice CT (çok kesitli bilgisayarlı tomografi), 3 Tesla MR, PET-CT (kanserli hücreleri tanıyan) ve Gama Kamera, teşhis ve tedavide kolaylık sağlayan güncel teknolojiye sahip cihazlardan bazılarıdır.
Bilgisayar teknolojisinin etkin olarak kullanıldığı Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi'nde, Hastane Bilgi Sistemi (HIS) yazılımından yararlanılıyor. Bu yazılım, hem hasta bilgilerinin hızla toplanıp işlenerek, tanı ve tedavide kullanılabilmesine olanak tanıyor, hem de hastaya özel tahlil, film, laboratuvar sonuçları gibi bilgilerin, bilgisayar ortamında sunulmasını ve saklanmasını sağlıyor. Bu sistemle doktorlar hastane dışındayken de hasta takibini elektronik ortamda yapabiliyor. Hasta yakınlarına zaman kazandırıyor.
Yatış işlemleriniz için Hasta Yatış Bölümüne başvurabilirsiniz. Hasta yatış görevlimiz, rezervasyonunuz doğrultusunda yatış işlemlerinizi başlatacak ve hastane formlarını doldurarak imzalamanızı isteyecektir.
Kabul işlemlerini gerçekleştirmek için lütfen aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurunuz:
Yatış işlemleriniz tamamlandıktan sonra bir personelimiz sizi eşyalarınızla birlikte odanıza çıkaracaktır.
Hastaya veya hasta yakınlarına belirli aralıklarla, yatış süresince oluşan tedavi masrafları konusunda Hasta Çıkış Görevlisi tarafından bilgi verilecektir.
Özel sağlık sigortası bulunmayan veya sigorta kurumundan onay alınamayan hastalardan ise, hasta yatış işlemleri sırasında ortalama tutar bilgisinin belirli bir miktarı %75 oranında avans olarak talep edilebilir. Çek ve senet ile ödeme talepleri kabul edilmemektedir.
Doktorunuzun hemşirenize, taburcu olabileceğinizi bildirmesi üzerine, Hasta Çıkış Görevlisi tarafından kattaki işlemleriniz (dosyanızın, hesaplarınızın ve raporlarınızın hazırlanması gibi) en hızlı şekilde başlatılacaktır. Bu işlemleriniz tamamlandıktan sonra dosyanız Kat Sekreteri Görevlimiz tarafından Hasta Çıkış Bölümüne teslim edilecektir. Hasta Çıkış Bölümü tarafından son kontrolleri yapılıp kurum provizyon işlemleri / nakit ödeme hazırlığı işlemleri tamamlanarak faturanız ödemeye hazır hale getirilecektir. Tüm bu işlemler 30 dk ile 2 saat arasında sürebilir. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Hasta Çıkış Bölümüne yönlendirileceksiniz. Size faturanızla ilgili açıklamalar yapılacak ve gerekli ödemeleri yaptıktan sonra çıkış işlemlerinizi gerçekleştirmiş olacaksınız.
Hasta Yatış Görevlimiz; adınız - soyadınız, hastane protokol numaranız ve doğum tarihinizin yazılı olduğu kimlik bilekliğinizi kolunuza takacaktır. Hastanede kimliğiniz haline gelecek bu bilekliği, lütfen taburcu olana kadar çıkartmayın. Yıpranması veya çıkması durumunda servis hemşirenize bilgi vermeniz gerekmektedir.
Sizinle ilgilenen sağlık ekibi; ilaç uygulamaları, incelemeler, birtakım radyolojik işlemler gibi uygulamalardan önce kimlik bilgilerinizi içeren bileklikle bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edecektir. Yatış katınıza kabul edildikten sonra hemşireniz tarafından alerjinizin olup olmadığı sorgulanacak, herhangi bir maddeye karşı alerjiniz olması durumunda, kırmızı renkli bir bileklik takılacaktır.
Sizinle ilgilenen tıbbi ve idari ekibi tanıyabilmeniz için tüm Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi çalışanları, üzerlerinde isim ve görevlerinin yazılı olduğu birer kimlik kartı taşır. Kimlik kartı olmayan bir kişi sizinle ilgileniyorsa, güvenliğiniz için lütfen kim olduğunu sorun ve size herhangi bir tedavi ya da işlem uygulamasına izin vermeyiniz. Hastanemizde olduğunuz süre boyunca sizden sorumlu tüm çalışanlar kendilerini tanıtacaktır. Tedavi ve bakımınızla ilgili her soruyu onlara sorabilir, bakımınıza katkıda bulunmalarını isteyebilirsiniz. Tedavi planınızın bir parçası olmak, sizin en önemli sorumluluğunuz ve hakkınızdır. Hekimden hemşireye, idari kadroya kadar tüm personel tanı ve tedavi sürecinizin güvenli ve rahat geçmesini sağlayacaktır.
Hastanemizde kaldığınız sürece, tedavinizle çok sayıda hekim ilgilenebilir. Ancak yatış kararını veren hekim sizden sorumlu olacaktır. Yatışınıza onay veren hekim, yatış süresince tedavinizi düzenleyecek ve takibinizi yapacaktır. Odanıza yerleştikten sonra, hekimlerimiz ilk ziyaretlerini yapıp dosyanızdaki bilgilerinizi ve yatışınızdan önce kullandığınız ilaçları incelerler. Yatış sürecinde kullanacağınız ilaçları ve uygulayacağınız diyeti tedavinize göre düzenlerler. Gerektiğinde diğer tıbbi bölümlerle koordinasyonu sağlayarak ne zaman taburcu olacağınıza karar verecektir. Yattığınız bölümde kat hekimi var ise; hastanemizde kaldığınız süre boyunca sorumlu hekiminizle birlikte tüm süreçlerde sizinle ilgilenecektir.
Hemşire ekibi, sağlık bakım ekibinin en önemli üyelerinden biridir. Hemşirelerimiz, hastayı fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan bir bütün olarak değerlendirerek tedavi ve bakım sürecinizde size yardımcı olacaklar. Tedavinizi zamanında ve doğru şekilde uygulayarak sağlığınızla ilgili bilgileri hekiminiz ve ilgili diğer sağlık ekibi üyeleri ile paylaşarak güvenli bir bakım ortamında tedavi almanıza destek olacaklar. Hastanedeyken ve taburcu olmadan önce ihtiyacınız olan konularda gerekli bilgilendirme ve eğitimleri yaparlar. Hemşirelik hizmetleri ile ilgili danışmanız gereken herhangi bir konu olduğunda, bulunduğunuz servisin hemşiresi ile iletişim kurabilirsiniz.
Eczacı, tedavi ve bakım sürecinde doktorlarımız ve hemşirelerimizle birlikte çalışarak ilaç tedavinizi düzenler. İlaç dozlarını ayarlar ve yan etkilerden rahatsız olmamanız için gerekli önlemleri alacaktır.
Diyetisyen, hekimler ve hemşirelerle koordineli bir şekilde çalışıp, ihtiyaçlarınıza ve tedavinize en uygun diyetin hazırlanmasında rol oynar. Kalori ihtiyacınız ve ilaç tedaviniz göz önünde bulundurularak, gerekli durumlarda tamamen size özel bir beslenme programı hazırlar.
Hastanemizde bulunduğunuz sürece odanızın kullanımıyla ilgili her türlü bilgi, sorunların giderilmesi için yardım, gerekli randevuların alınması, çıkış işlemleri konularında her zaman sizlere yardımcı olmak üzere çalışır.
Enfeksiyonların önlenmesi için, kendinizin ve yakınlarınızın el hijyenine uyum göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle ellerinizi sık sık yıkayınız. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi’nde hasta bakım alanlarının tamamında ve hasta odalarının önünde el dezenfektanı bulunmaktadır.
Ellerinizi;
Hastanemizde kaldığınız süre boyunca tedavinizin doğru ve etkili bir şekilde yapılabilmesi için lütfen aşağıdaki noktalara özen gösteriniz:
Hastanede tedaviniz süresince düşme riskiniz günlük yaşamınızdakinden daha yüksek olabilir. Aldığınız ilaçlar, uygulanan girişimler, cerrahi müdahaleler, riski artıran temel nedenlerdir. Düşme riskinizi en aza indirmek için “Hasta Düşmesinin Önlenmesi Broşürü”nü dikkatlice okuyunuz.
Güvenliğiniz için lütfen şu önlemlere uyunuz:
Tedavi ve bakımınız konusunda yardımlarınız çok önemlidir. Tedavi ve bakım planınıza katılımınız, neyin neden yapıldığını bilmeniz açısından gereklidir.
Bu nedenle;
Yatışınız sırasında bakımınızı veren ekibimiz tüm ihtiyaçlarınız için yanınızda olacaktır. Bunun yanında aileniz ve yakınlarınız, hastanızdaki küçük değişimleri fark edebilir. Bu değişimler - solunumdaki değişimler ya da olağandışı kafa karışıklığı ya da düşünce problemleri – bir şeylerin yolunda gitmediğine işaret edebilir ya da hastanızın durumunun ciddileşebileceğini gösterebilir.
Hastanızla ilgili herhangi bir şeyin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız lütfen hemşirenizle iletişime geçiniz.
Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi her hastanın kişisel hakkı olan, ağrı probleminin değerlendirilmesi ve gerekli ağrı tedavisi uygulanması prensibini kabul etmektedir. Birinci hedeflerimizden birisi de tıbbi bakımından sorunlu olduğumuz hastaların tedavilerinin her döneminde ağrı değerlendirilmesi ve tedavisi olanaklarından yararlanabilmeleridir.
Bu olanaklardan yararlanabilmeniz için;
Tedavinizin sonunda taburcu olma zamanınız, doktorunuz tarafından belirlenir. Taburcu olurken; doktorunuzla yapacağınız görüşmede; bakımınızın devamı için yapmanız gerekenler, kontrol randevularınız, kullanmanız gereken ilaçlar, fizik tedavi, diğer rehabilitasyon ihtiyaçlarınız ve beslenme konularında bilgi alabilirsiniz. Hekiminizle taburculuk sonrası bakımınızı konuşurken not almanızı veya yazılı istemeniz, tedavinizin detaylarını hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
Görüşme sırasında, soru sormaktan ve cevapları not etmekten çekinmeyiniz. Evde bakımınızı sürdürürken, lütfen aşağıdaki önerileri uygulamaya özen gösteriniz:
Hastanemizde kaldığınız süre boyunca tüm istek ve önerileriniz, şikayetleriniz için 7/24 çağrı merkezini arayabilir, çalışma saatleri içerisinde de Hasta İletişimi Bölümü'ne başvurabilirsiniz. Hasta İletişim Bölümü'ne 4073 numaralı telefondan ulaşabilir ya da infohastane@yeditepe.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Kalite ve güvenlik konularında “Joint Commission International (CI)"a iletmek istediğiniz konular olabilir. Bu bildirimler için ayrıntılı bilgiye JCI web sayfasından erişebilirsiniz.
Odaya giriş yapmanızın ardından, kat sekreteriniz / servis hemşireniz tarafından, odanın ve odada bulunan eşyaların tanıtımı yapılarak eşyaların nasıl kullanılacağı gösterilecektir.
Hasta odalarında, ihtiyaç halinde, hemşirelerimize ulaşmayı kolaylaştırmak için iki ayrı sistem yer alır. Yatağınızın başucundaki panelde bulunan sistemde, kırmızı düğmeye basmanız gerekmektedir. Uyarı sinyalini duyan hemşiremiz en kısa sürede yanınızda olur. Tuvalette bulunan kordonlu sistemde ise, hemşire bankosundaki görevlileri uyarır. Uyarı sinyalini duyan hemşiremiz en kısa sürede yanınızda olur.
Yatış süresince odanızda refakatçinizle kalmaya özen gösterin. Refakatçi konaklaması ve yemek hizmeti oda ücretinize dâhildir. Yardımcı Personel ’den gerektiğinde refakatçiniz için çarşaf, pike ve yastık isteyebilirsiniz. Size refakat edecek birisi yoksa özellikle de düşme riskiniz yüksekse, gerekli düzenlemenin yapılması için servis hemşirenizi bilgilendirebilirsiniz.
Hastaneye sadece gerekli ve sizin için önemli eşyalarınızla gelmeniz gerekmektedir. Gözlük, takma dişler veya işitme cihazlarınızın korunması çok önemlidir. Lütfen bu eşyalarınızı unutmamaya ve kağıda / peçeteye sarılı olarak bırakmamaya özen gösteriniz.
Dolabınızın içerisinde, yanınızda bulunabilecek nakit para, değerli evrak ve eşyalarınızı saklamak için elektronik kilitli kasa bulunur. Kasa dışında bırakılan ve kaybolan eşyalardan hastanemiz sorumlu değildir. Kasayı nasıl kullanacağınızı “Kasa Kullanım Kılavuzu”ndan öğrenebilirsiniz.
Yatak başı komodininizin üzerinde bulunan telefon ile hastane içi dâhili konuşmanızı yapabilir ve dışarıdan aranabilirsiniz. Odanın numarası telefonun üzerinde yazılı olan dört haneli rakamdır. Hastane içi konuşma yapmak istediğinizde, dâhili numarayı tuşlamanız yeterli olacaktır.
Hastane dışı arama yapmak istediğinizde santral için lütfen “0” tuşlayarak dış arama isteğinizi bildiriniz. Dışarıdan sizinle konuşmak isteyen yakınlarınızın hastanemiz santralini (578 40 00) arayarak telefonun üzerinde yazılı olan dâhili numarayı kodlamaları veya santralden odanın telefon numarasını bağlamasını istemeleri gerekmektedir.
Her hasta odasında uzaktan kumandalı televizyon bulunmaktadır. Televizyonda 54 kanallı Digitürk ve Lig TV sistemi mevcuttur. Televizyon kanalları listesi, tanıtım dosyası içerisinde yer almaktadır. Lütfen diğer hastaları rahatsız etmemek için ses konusunda özen gösteriniz.
Dolabınızın içerisinde, kişisel kullanımınız için ayrılmış mini bir buzdolabı bulunur. Buzdolabı kapağını açık bırakmamaya özen gösterin. Odalarda enfeksiyon kontrolü ve güvenliğiniz açısından lütfen yiyecek bulundurmamaya özen gösteriniz.
Hastalarımızın sağlığı açısından hastaneye dışarıdan yiyecek ve içecek kabul edilmemektedir. Hastanemizde yatarak hizmet aldığınızda aşağıdak öğünler için hizmet alacaksınız.
Kahvaltı : 06:30-07:00
Ara Öğün : 09:30-10:30
Öğle Yemeği : 12:00-13:00
Ara Öğün : 15:00-15:30
Akşam Yemeği : 17:30-18:00
Ara Öğün : 21:30-22:00
Yemek, servis görevlilerimiz tarafından size verilecek olan özel menüden tercih yapabilirsiniz. Günlük menüler ve miktarları diyetisyenler tarafından öğünlük besin değerleri göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.
Hastanemiz, kablosuz internet hizmeti sunmaktadır. Bağlantıyla ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen kat sekreterine servis hemşirenize bildiriniz.
Cihazlarınızı çalıştırmak için banyoda ve oda duvarındaki prizleri kullanabilirsiniz. Teknik sorunlara neden olabileceği için odanızda su ısıtıcısı gibi aletlerin kullanılmamasını önemle rica ederiz. Odanızın ışıkları, giriş duvarında bulunan düğmelerden kontrol edilir. Lütfen sadece oda ışıklarınızı açıp kapatan düğmeleri kullanmaya özen gösteriniz
Oda içi ısıtma ve soğutma işlemleri merkezi bilgisayar sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Hastanemizin sahip olduğu sistem, içerideki havanın temizlenmesi de sağlamaktadır. Bu nedenle hastanemizde dışarıya açılan pencere sistemi bulunmamaktadır. Odanızın girişinde, duvara monte edilmiş halde bulunan termostat vasıtasıyla, odanın sıcaklığını ve klima sisteminin çalışma hızını ayarlayabilirsiniz. Oda pencereleri hastalarımızın güvenliği için kapalı tutulmaktadır.
Odanız her gün temizlik hizmetleri personeli tarafından temizlenecektir. Bunun dışındaki her türlü temizlik talebinizi servis hemşirenize bildirmeniz rica olunur. Genel atıklarınız için banyonuzdaki evsel atık kutularını kullanabilirsiniz. Kesici ve delici atıklarınızı mutlaka servis hemşiresine bildiriniz.
Hasta memnuniyet anketi, aldığınız hizmete dair görüşlerinizi bildirmek, bizim de verdiğimiz hizmeti geliştirmek için hazırlanmıştır. Bu sorumluluğun bir sonucu olarak taburculuğunuzdan önce size “Yatan Hasta Memnuniyet Anketi” doldurmanız bizim için oldukça önemlidir.
Seçeceğiniz bir gazete ücretsiz olarak odanıza bırakılır. Kat sekreterimiz, gazete tercihinizi sizden öğrenecek ve okumayı tercih ettiğiniz gazete sabahları odanıza getirilecektir.
İnancınız doğrultusunda görmek istediğiniz din görevlisini, kattaki kat sekreteri ya da servis hemşiresine iletebilirsiniz. Hasta İletişim Bölümü isteğinize yardımcı olacaktır. Hastanemizde ibadethane -2.katta yer almaktadır.
Hastanemizin arka giriş kapısının yanında ATM’ler bulunur. Yönlendirme için servis hemşirenizden ve kat sekreterinden yardım alabilirsiniz.
Yemek oda servisimiz 7/24 hizmet sunmaktadır. Hastanemiz 2.katında bulunan restaurant haftanın 7 günü 08:00 21:00 saatleri arasında açık olup odaya servis hizmeti sunmaktadır. Hastanemizin giriş katında bulunun kafeterya ise haftanın 7 günü 08:00- 24:00 saatleri arasında açık olup odaya servis hizmeti sunmaktadır.
Enfeksiyonu önlemek için hastanemize canlı çiçek kabul edilmemektedir. Adınıza gelen çiçekler personelimiz tarafından kabul edilip, telefon ile size bilgi verilecektir. Taburculuk esnasında Danışma Bankosu’na başvurduğunuzda çiçeğinizi teslim alabilirsiniz.
Hastanemizde güvenlik hizmetleri, huzurunuz için 24 saat kesintisizdir. Hastanemizin genel alanlarının tamamında kapalı devre kamera sistemi ile izleme yapılır. Bir sorunuz olduğunda 4300 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Şehit yakınları, Gazi ve yakınları ve Engelli misafirlerimiz ücretsiz otoparktan yararlanabilirler. Ayrıca hastanemizde ücretli olarak vale hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Ziyaret saatlerimiz 09:00-22:00 saatleri arasındadır. Olası enfeksiyon riskine karşı 12 yaş altı çocuklar ziyaret için kabul edilmez. 12 yaş üstü çocuklar bir yetişkin yanında hasta ziyareti gerçekleştirebilir. Özel durumlarda saat 22:00’den sonra ziyaretçi girişleri yalnızca Acil Servis kapısından sağlanır. Bakımınız yapılırken ziyaretçilerinizin odadan çıkması gerekir. Ziyaretçilerinizden, odanıza girmeden önce ellerini yıkamalarını veya odanın önünde bulunan el dezenfektanlarını kullanmalarını isteyiniz. Sağlığınız için aynı anda iki kişiden fazla ziyaretçi kabul etmediğiniz, ziyaret süresini 15 dakika ile sınırlandırdığınız, katta yatan diğer hastaları rahatsız etmemek için sosyal kurallara uyduğunuz ve gürültü yapmadığınız için teşekkür ederiz.
Hastalarımızın, kendileri ya da yasal temsilcileri kanalı ile aşağıda detayları belirtilmiş şekilde bilgi isteme ve alma hakkı vardır.
Hastalarımız;