Bu dönem dilin temelleri atılır. Mümkün olduğunca bebeğinizle konuşun ve ona okuyun. Bu dilin nasıl çalıştığını, konuşmaların nasıl ilerlediğini anlamalarına yardımcı olacaktır. Bebeğinize kelimelerle veya farklı seslerle yanıt verin, bu bebeğinizin kendisini ifade etmeye teşvik edecektir.
Büyük, parlak resimlerin olduğu bebek kitaplarını tercih edin. Kelimelerin ne olduğu gerçekten önemli değildir, önemli olan sizin sesinizdir. Bebeğinize etrafındaki şeyleri gösterin ve isimlerini söyleyin. İki dilli bir evde yaşıyorsanız, dünyayı bebeğinize anlatmak için her iki dili de kullanabilirsiniz.
Yüzükoyun yatıyorken önüne bir oyuncak asarak bebeğinizin boyun ve sırt kaslarının gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Kavramayı öğrenmelerine yardımcı olması için bebeğinize oyuncak verin. Kürk, keçe gibi farklı malzemelerle okşayarak dokunma duyularını canlandırın. Bebeğinize sarılmak, masaj yapmak ve havada hareket ettirmek sakinleşmesine yardımcı olacaktır.
Üç Aylık Bebek Aşıları Neler?
Doktorunuzun önerisi ile bu dönemde bebeğinize rotavirüs ve menenjit (menengokok) aşılarını yaptırabilirsiniz.
Üç Aylık Bebek Doktor Kontrolü Var mı?
Bu ayda bebeğinizin büyüme-gelişme kontrolü ve aşıları için doktor kontrolüne götürmeniz önemlidir.
Üç aylık bebeğinizde problem olduğunu düşündüren belirtiler nelerdir? Aşağıdaki belirtiler varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz:
- 8 haftalık olmasına rağmen gülümsemiyorsa,
- Onu rahatlatmak için her şeyi yapmanıza rağmen bir türlü sakinleşmiyorsa,
- Vücudunun bir tarafı diğer tarafından daha güçlü ise,
- Parmaklarını halen sıkı bir yumruk şeklinde tutuyorsa,
- Ani gürültüler onu ürkütmüyorsa,
- Yeterli beslenmiyorsa,
- Kasları gevşek veya katı ise.
Basın Yansımaları: elele.com