Herkes, çevresinde COVID-19 Koronavirüs enfeksiyonunu kimin geçirip geçirmediğini merak ediyor. Uzmanlar, bazı kişilerin farkında olmadan COVID-19 Koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş olabileceğini söylüyor. Bu noktada, kontrol amaçlı test yapılıp yapılmamasının gerekliliği merak konusu.
Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 Koronavirüs hastalığını belirtisiz geçirenlerin, belirtili geçirenlerden daha çok olduğuna dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, “Hastalığı belirtisiz geçirenler, daha çok gençler, kadınlar ve kalp, diyabet, hipertansiyon gibi altta yatan kronik bir hastalığı olmayan kişilerdir” dedi.
Türkiye'de Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok işyeri kapatılmıştı. Salgınla mücadelede olumlu sinyallerin alınmasıyla birlikte normalleşme süreci de başladı. Normalleşme planı doğrultusunda, 11 Mayıs Pazartesi günü kuaför, berber ve güzellik salonları hizmet vermeye başladı.
Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla, işletmeler de kapılarını izin verildiği ölçüde açıyor. Öte yandan, hem işverenler, hem de çalışanlar Koronavirüs enfeksiyonunu kimin geçirip geçirmediğini tam olarak bilmiyor. Uzmanlar, bazı kişilerin farkında olmadan COVID-19 Koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş olabileceğini söylüyor. Bu noktada, kontrol amaçlı test yapılıp yapılmamasının gerekliliği merak konusu olurken uzmanlar özellikle belirtisiz hastalığı geçirenlerin, belirtili geçirenlerden daha çok olduğuna vurgu yapıyor.
Belirtisiz Geçirenler Daha Fazla
Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, “Antikor testi ile kişinin COVID-19 Koronavirüs geçirip geçirmediğini söylemek mümkündür. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan rakamlar, özellikle belirtili seyreden hastalar için yapılan PCR testlerine ait sayılardır. Belirtisiz geçiren kişilere PCR testi yapılmamaktadır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, belirtili geçirenlerden daha fazladır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, daha çok gençler, kadınlar ve kalp, diyabet, hipertansiyon gibi altta yatan kronik bir hastalığı olmayan kişilerdir” dedi.
”
İlgili Yazılar
- Parvovirüs B19 (Beşinci Hastalık) Nedir? Beşinci Hastalık Belirtileri Nelerdir?
- COVID 19 Yeni Varyant
- Antibiyotik Direnci Nedir?
- Eris Varyantı Nedir? Eris Varyantı Belirtileri Nelerdir?
- Aşılar Yeni Varyantlara Karşı Ne Kadar Etkili?
- Grip Bu Yıl Çok Güçlü
- HIV Pandemisini Önlemenin Yolu da Farkındalıktan Geçiyor
- Sivrisinekler Neden Bazı İnsanları Daha Fazla Isırıyor?
- Dikkat Tatil Dönüşü Vaka Sayıları Artabilir
- Yeni Corona Virüs Gerçeği: Yeni Bir Pandemi mi?
- Maymun Çiçeği Virüsü
- Sepsis Belirtileri ve Tedavisi
- Alışveriş Merkezlerinde Uyulması Gereken Kurallar
- Açık Alanların Dezenfekte Edilmesi Gerekli mi?
- Sokağa Atılan Maske ve Eldivenler Sağlığı Tehdit Ediyor
- Koronavirüs Salgınında Eldiven Kullanımı
- Cep Telefonlarını Nasıl Temizlemeliyiz?
- Koronavirüs Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
- Koronavirüs Hakkında Bilinmeyenler
- Coronavirüs Yediklerimizden Bulaşır mı?
- Grip mi? Koronavirüs mü?
- COVID-19 İçin Birden Fazla Test Var
- Omicron Çocuklarda Neden Artıyor ?
- Yüz Yüze Eğitimde Nelere Dikkat Etmeli?
- Aşılar Delta Plus’a Karşı Etkili mi?
- Aşıdan Kaçmayın! Koronavirüsün Kendisi, Aşının Yan Etkisinden Daha Tehlikeli…
- Covid-19 Varyantları