Çocukluk çağındaki miyop vakalarının artmasının en önemli nedeninin çocukların kapalı ortamda bulunmasına ve bilgisayara çok bakmalarına bağlayarak açıklamalarda bulundu. Telefon ve tablet kullanıma bağlı olarak uzağı görememek anlamına gelen miyop hızla yayılıyor. 2050'de dünya nüfusunun yarısı miyop mu olacak?
Çocuklarda ve yetişlerde telefon ve tablet kullanıma bağlı olarak uzağı görememek anlamına gelen miyop hızla yayılıyor. 2050'de dünya nüfusunun yarısı miyop olacak.
Son dönemde çocuklarda ve hatta yetişkinlerde en sık görülen göz hastalıkları arasına giren miyop (uzağı görememe hastalığı) salgın gibi. Bilim insanlarının öngörülerine göre 2050'ye kadar dünyanın yarısı miyop olacak. Çünkü çocuklar tablete ve bilgisayara bakmaktan dış ortama çıkmıyor.Yeditepe Üniversitesi Göz Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi Göz Hastalıkları uzmanı çocukluk çağındaki miyop vakalarının artmasının en önemli nedeninin çocukların çok fazla kapalı ortamda bulunmasına ve bilgisayara çok bakmalarına bağlıyor.Göz sağlığı için mutlaka güneşe çıkın ve 6 metreden uzağa bakmayı gerektiren açık ortamlarda bulunması yönünde açıklamalarda bulundu.
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları uzmanı miyopu tüm dünyada hızla yayıldığını belirterek, "Bu ülkemizde de böyle. Bunun nedeni de çocukların yakından baktıkları telefon, tablet ve bilgisayar da çok vakit geçirmeleri. Daha önceleri çocuklar sokakta, parkta oynarlardı. Şimdi ise kapalı, loş ortamlarda çok vakit geçiriyorlar. Bu da miyopun artmasında büyük etken olarak gösteriliyor. örneğin Uzakdoğu'da miyop çok arttığı için, burada yaşayan çocuklara her gün 'günde 2 saat güneş ışınları altında sokakta, pakta oynamaları' konusunda tedavi seçenekleri getiriliyor. Dışarıda oyun oynamak çocuğun uzak hedeflere bakmasını sağlıyor. Bizim için çocuklar 6 metreden uzağa bakmayı gerektiren açık ortamlarda oynamalı. Bu da parkta, sokakta, spor alanlarında olmak demek. Aileler, çoculdarına tableti, telefonu, bilgisayarı 20 dakikadan fazla vermemeli. Bebeklerin eline kesinlikle cep telefonu verilmemeli" dedi.
”
Alo Yeditepe